Produk & Perkhidmatan - PUSAT RAWATAN USWATUN HASANAH

2

Produk dan Perkhidmatan

Sila klik pada menu di bawah untuk info

Tentang Produk dan Perkhidmatan


DI AKADEMI & RAWATAN ALTERNATIF AL-KAUSAR KAMI MENAWARKAN DAN MENYEDIAKAN PRODUK-PRODUK SERTA PERKHIDMATAN YANG TERBAIK BAGI MEMBANTU ANDA MENJALANI KEHIDUPAN YANG LEBIH SEMPURNA.

SEGALA PRODUK SERTA PERKHIDMATAN KAMI INI HANYALAH IKHTIAR DAN USAHA TETAPI PERLU DIYAKINI BAHAWA YANG MENENTUKAN KEBERHASILAN SERTA YANG MENENTUKAN TIAP-TIAP SESUATU ITU HANYALAH ALLAH.

UNTUK KURSUS YANG DITAWARKAN, PENGISIAN ILMU DAN PEMBELAJARAN DAPAT DILAKUKAN SECARA JARAK DEKAT IAITU BERSEMUKA DENGAN USTAZ ISMAIL ATAU JARAK JAUH TIDAK KIRA DI MANA ANDA BERADA
Lihat ruangan Kursus di bawah

Perkhidmatan


1. RAWATAN PENYAKIT UMUM (SCAN PENYAKIT TERLEBIH DAHULU)

2. RAWATAN PENYAKIT MISTERI & GANGGUAN MAKHLUK HALUS

3. RAWATAN MEMBUANG AURA & ENERGY NEGATIF DARI DALAM TUBUH (PEMBERSIHAN AURA)

4. RAWATAN LEMAH SEMANGAT

5. MEMBUANG & MENGUSIR GANGGUAN LUAR (MAKHLUK HALUS) DI RUMAH KEDIAMAN, KEDAI, PEJABAT dan lain-lain

6. SOLUSI PELBAGAI MASALAH: Masalah Jiwa, Rumah tangga, Keluarga, tempat kerja atau yang sukar dijelaskan.

Produk


Dapatkan produk herba halal yang berkualiti tinggi tanpa bahan & pengawet tiruan. Produk yang dirumus untuk kesihatan alami dan abadi InsyaAllah...

 1. Minyak Habbatus Syi'fa

 2. InsyaAllah, telah terbukti mujarab untuk sekalian lamanya dapat menyembuhkan segala penyakit zahir dan batin. Telah diasma'kan dan didoakan dengan ayat-ayat As-Syi'fa. Dimakan secara istiqamah dapat mencegah penyakit kanser dan penyakit kronik serta memagarkan diri daripada gangguan ghaib

  Mahar: RM55 3. Ibu Penawar Berasma'

 4. InsyaAllah, ramuan herba yang tiada kesan sampingan dan kemujarabannya terus dapat dirasai setelah dimakan. Ramai yang telah mendapat kesan yang sungguh menakjubkan setelah mengamalkannya. Disertakan asma' untuk pendinding diri daripada segala gangguan ghaib dan juga dibacakan ayat Ruqyah dan Syifa'.

  Mahar: RM55 5. Garam Berasma'

 6. InsyaAllah, dicampurkan di dalam makanan atau di dalam air dapat menyembuhkan segala penyakit zahir dan batin termasuk penyakit kronik. Sangat mujarab untuk kanak-kanak yang mengalami demam panas, batuk serta gangguan ghaib.

  Mahar: RM40 7. Air Makbul-Zat

 8. InsyaAllah untuk menyembuh pelbagai jenis penyakit zahir dan batin. Dapat menyembuhkan sihir dan segala jenis penyakit biasa dan kronik. Semakin banyak air ditambah insyaAllah semakin kuatlah energi penyembuhannya.

  Mahar: RM50 9. Kismis Ummi

 10. Khusus untuk kanak-kanak bawah 12 tahun untuk mencegah penyakit, menguatkan minda, meningkatkan daya ingatan dan kecergasan berfikir. Juga dapat melembutkan hati anak-anak supaya mengikuti ajaran ibu bapa dan guru. Diasma'kan untuk pendinding diri daripada gangguan ghaib.

  Mahar: RM40 11. Minyak Ismul Rohaniah

 12. InsyaAllah, minyak ini mengandungi sifat pengasihan yang sangat ampuh untuk pelbagai kegunaan. Penggunanya disenangi dan disukai orang ramai, mempunyai kewibawaan tinggi dan sesuai bagi mereka yang bekerja dan swasta, multi-level marketing dan apa-apa pekerjaan yang memerlukan pendekatan orang ramai. Juga dipakai untuk pelarisan yang umpama magnet yang mempunyai daya tarikan yang tinggi yang juga sesuai untuk lambat jodoh. Juga untuk melembutkan hati kekasih, mendapat perhatian apabila berbicara dan disenangi orang ramai. Tiada pantang, boleh dipakai untuk solat.

  Tiada unsur negatif, tidak menggunakan khadam, jin dan apa sahaja yang khurafat. Berlandaskan ilmu pengasihan yang terbukti keberhasilannya yang juga boleh dibuat untuk mandi bunga. Seribu satu kegunaan yang lain yang tak termuat untuk ditulis.  Mahar: RM370 13. Minyak Karisma Asma'

 14. Pemakai minyak ini akan dipandang tinggi dan berwibawa. Orang ramai akan suka berbicara dengan kita. Sesuai untuk bertemu dengan orang atasan atau orang besar, temuduga dan apa jua pekerjaan.

  Mahar: RM100 (biasa) | RM250 (special) 15. APA-APA PRODUK YANG DIBUAT KHUSUS UNTUK PARA PESAKIT

 16. ATAS PERMINTAAN ANDA, KAMI DAPAT TUNAIKAN DENGAN IZIN ALLAH SWT.

  Mahar: Mengikut persetujuan kedua-dua pihakSegala produk yang dipesan akan dikirimkan dengan diklat akidah.

Dapatkan Produk Anda Segera dan Dijamin Keberkesanannya dan Kekal Selamanya pada Harga yang Amat Rendah


Untuk mendapatkan produk yang dikehendaki , sila buat bayaran penuh mengikut mahar yang ditetapkan.

Untuk mendapat penerangan yang lebih lanjut mengenai setiap produk, sila hubungi Ustaz Ismail (01132363113).

Pesanan akan dikirim melalui pos express pada keesokkan harinya setelah pengesahan terima bayaran.

Sila buat bayaran secara on-line atau Cash Deposit atau ATM transfer kepada:

logo-maybank

ISMAIL BIN MOHAMAD
NO AKAUN MAYBANK :
161051378946

cimb_logo1
ISMAIL BIN MOHAMAD
NO AKAUN CIMB:
1007-0003149-20-2


Kemudian SMS / Whatsapp butiran seperti berikut:
1) Nama Penuh
2) Alamat Lengkap
3) No Telepon
4) Jumlah Pembayaran , Masa, Tempat
5) Tujuan Pembayaran Dan Pakej Yang Dikehendaki

Hantar SMS / Whatsapp kepada 01132363113

Kursus


Pusat Rawatan Uswatun Hasanah juga ada menyediakan kursus untuk dipelajari yang sepenuhnya mematuhi syariat Islam.

Anda boleh belajar jarak dekat iaitu bersemuka dengan Ustaz Ismail atau anda juga boleh belajar secara jarak jauh.

Pengisian untuk jarak jauh dan jarak dekat sama sahaja cuma bergantung kepada pakej kursus yang anda ambil

Kami sangat berdedikasi dan memastikan semua pelajar akan mendapat ilmu sepenuhnya dan diijazahkan agar memiliki ilmu tersebut secara kekal


Untuk melihat lebih lanjut kursus yang ditawarkan, sila lihat di bahagian bawah dan klik menu yang anda ingin tahu

Sekiranya ada persoalan, hubungi terus Ustaz Ismail di 01132363113 atau 0134876166

Hubungi Ustaz untuk segera menyelesaikan masalah/penyakit anda atau sesiapa sahaja


Rungsing dan tidak tahu apa yang hendak dilakukan?

Apa pun masalah anda atau sekiranya anda merasakan diri orang lain ada masalah yang anda ingin bantu atau sesiapa sahaja, sila hubungi Ustaz Ismail di talian 01132363113 atau 0134876166.

Segala masalah dan penyakit anda akan dapat discan dengan segera dan rawatan atau jalan penyelesaian akan diberikan untuk membantu dan merawat dengan izin Allah SWTKURSUS-KURSUS & LATIHAN YANG 

DITAWARKAN

 


JAMINAN KAMI ;BAGI MEREKA YANG MENGIKUTI KURSUS KAMI,ANDA AKAN DIBIMBING SAMPAI BETUL-BETUL BOLEH MENGUASAI ILMU DAN TERBUKTI APA YANG DIJANJIKAN.KAMI TIDAK MENGAJAR ILMU TRIK,ADA UNSUR YANG MELANGGAR SYARIAT,ANDA AKAN DIBIMBING SAMPAI BILA-BILA SELAGI ANDA MENGHUBUNGI KAMI.


Sila klik pilihan di bawah untuk info lanjut mengenai kursus yang ditawarkan:1. KURSUS TENAGA DALAM AL-KAUSAR PERINGKAT DASAR (BASIC)

Secara hadir atau secara jarak jauh. Untuk mereka yang ingin meyertai secara jarak-jauh, anda akan dikirimkan sedikit garam yang telah dibuat pengisian sebagai pengijazahan serta pembukaan kunci tenaga dalam anda. (garam adalah unsur yang boleh menyimpan tenaga).


Kaedah proses pengisian jarak jauh akan anda perolehi dari panduan yang akan dikirimkan sekali. Hasilnya sama dengan mereka yang hadir dan sekaligus anda akan diterima sebagai ahli AL-KAUSAR. Bangkitkanlah Tenaga Dalam anda!


Pengenalan metafizik


Kebangkitan tenaga dalam


Aplikasi tenaga dalam


Bergantung selagi anda masih menghubungi Ustaz Ismail.
RM165 saja

2. KURSUS TENAGA DALAM AL-KAUSAR PERINGKAT MASTER

Mendapat Ijazah Tenaga Dalam Al-Kausar Peringkat Master. Menguasai ilmu Daya Sejati Insani, Tenaga dalam sistem cepat dalam hanya 2 minggu, dapat pula mengijazahkannya (mengajarkan) kepada orang lain. Memiliki energi yang berlipat kali ganda. Ilmu kekal sampai bila-bila. Insya-Allah.


Kursus Master Metafizik ada 15 kitab. Anda akan diajar mengikut silibus dan setiap silibus ada amalan atau ujian kebuktian.


Amalan membangkitkan tenaga dalam dengan praktikalnya. Pengaktifan pancaindera ke-6 dan ke-7.


Amalan perlindungan mengikut syariat


Ilmu pengasihan dan kerezekian


Pagar diri, pagar rumah, pagar kereta dan lain-lain


Untuk mengetahui kejujuran seseorang atau ada niat jahat


Ilmu firasat dan super detektor


Dan banyak lagi amalan lain dalam kehidupan


Pengaktifan tenaga dalam

Praktikal tenaga dalam

Ilmu pengasihan

Demo tenaga dalam

Kitab detektor supernatural

Ilmu penarik rezeki kaedah metafizik

Ilmu bela diri

Aplikasi untuk kehidupan seperti perniagaan, pelindung, kewibawaan, pagar rumah, minyak pengasih dan lain-lain

Latihan master

Menguasai 20 cabang keilmuan

Pengaktifan tenaga dalam selama 14 hari


Latihan master selama 7 hari.


RM500 saja

3. KURSUS TENAGA DALAM AL-KAUSAR PERINGKAT GRANDMASTER

Semakin banyak energi yang digunakan semakin hebat ilmu anda. Anda mampu melakukan penyembuhan walaupun dalam keadaan tidur sekalipun. Tanpa sebarang ubat, konsentrasi, meditasi, urut, bedah, suntikan dan lain-lain. Bonus percuma lebih daripada 8 Diklat ilmu-ilmu rahsia yang perlu dikongsi.


Ijazah Tenaga Dalam Al-Kausar Peringkat Grand Master, anda dibenarkan untuk mengijazahkan Peringkat Guru (Master) dan Peringkat Dasar (Basic) kepada orang lain yang berminat.


Memiliki kesemua kehebatan peringkat Dasar dan Guru, malah mampu memiliki sebarang ilmu yang dihajati.


Anda akan diajar ilmu scan,anda akan perkebolehan untuk scan penyakit,perangai orang,scan jarak jauh dan banyak lagi kelebihan scan.Anda juga akan diajar ilmu energi syaadah,dengan energi ini inyaALLAH anda mampu mengubat orang yang ketagihan merokok,dadah ,ketagihan judi,arak ,dll,anda juga akan dapat menolong orang mengalami masalah psikologi seperti pondan,gay,hilang semangat,.


Anda akan perkemampuan mengubah rasa rokok,contoh rokok yang jenama murah dimasukkan rasa rokok dunhill sekali gus energi itu akan membuat anda rasa benci dan rasa nak berhenti rokok tanpa anda sedari,banyak lagi kelebihan.


Untuk kebuktian call saya.Ingat kami hanya mengajar ilmu yang betul-betul asli dan terbukti,tiada trik.Bukan indah khabar dari rupa tapi lagi banyak kebuktian dari khabar.


Hanya dengan mahar yang sangat murah dibanding dengan yang LAIN

.

Semua silibus Master


Pengaktifan Ilmu Scan pancaindera ke-7


Ilmu pengasihan peringkat tertinggi


Koleksi kitab-kitab


Ilmu penyembuhan metafizik tertinggi


Menguasai 40 cabang keilmuan


Pengaktifan dalam 7 malam


Praktikal scan selama 7 hari.


RM1800 saja

4. Kursus Grandmaster Advance (Super Grandmaster)

Kaedah tercepat dan berkesan dijamin dalam 7 malam.


Kekuatan tertinggi dan terunggul


Semua kandungan master dan grandmaster.


Ilmu terulung tahap tertinggi. Sila hubungi Ustaz Ismail


Segala ilmu dikuasai sepenuhnya dijamin hanya selama 7 malam
RM3000 saja

5. KURSUS ILMU PUKULAN JARAK JAUH (MUSLIM SAHAJA)

Dengan memiliki ilmu ini anda mampu memukul lawan tanpa menyentuh. Hanya dengan niat dan isyarat dari jarak tertentu. Keilmuan ini hanya khas untuk orang Islam sahaja.
Ilmu pukulan jarak jauh jurus tertinggi
Bergantung pada tahap anda
RM150 saja

6. KURSUS TRANSFER CHIP SUFI HEALING

Menyembuhkan segala macam penyakit dengan penyaluran energi 'Sufi Healing' tanpa bantuan khadam, makhluk ghaib, tanpa mentera, jampi, tanpa urut, tanpa jamu, ubat, tanpa suntikan, pembedahan, tanpa konsentrasi, meditasi, pernafasan malah mampu melakukan penyembuhan sewaktu anda sedang tidur kerana semakin ramai pesakit yang datang maka semakin kuat energi penyembuhan anda!!!
Ilmu energi penyembuhan dan healing transfer
Bergantung pada tahap anda
RM1500 saja


klik sini untuk info dan testimoni.Masih belum jelas mengenai Ilmu Tenaga Dalam? Biar kami jelaskan.. Sila lihat antara kelebihan dan kenapa anda perlu belajar ilmu ini.

Apakah Ilmu Tenaga Dalam?


Apakah Itu Tenaga Dalam?

Tubuh kita terbahagi kepada 2 bahagian besar, iaitu tubuh fizikal dan tubuh bioplasmik/ tubuh eterik atau lebih senang di kenali sebagai tubuh aura yang memancar mengelilingi tubuh fizikal. Kalau tenaga luar adalah kekuatan tulang-tulang dan otot untuk melakukan kerja-kerja fizikal, maka tenaga dalam pula kelihatan sebagai aliran gelombang tenaga yang mengalir melalui salurannya yang di panggil meridian. Gelombang tenaga ini terhasil daripada metabolisme sel-sel (penghasilan ATP oleh sub-sel metokondrion), melalui pernafasan kita.

Tenaga dalam murni di olah atau di latih melalui ritma pernafasan tertentu, yang disertai dengan gerakan-gerakan tertentu (jurus) dan konsentrasi fikiran. Tenaga dalam yang terhasil di simpan di pusat getarnya; di bawah pusat atas pusat atau dada. Di mana masing-masing perguruan berbeza pendapat tentang pusat getaran tenaga dalam masing-masing. Pusat getar tenaga inilah menjadi stor tenaga dalam, yang boleh di pakai bila-bila masa yang diperlukan. Semakin sering ia di latih, maka semakin besarlah kapasiti tenaga tersebut. Semakin cerah aura dan semakin sihatlah zahir dan batin.

Mary Coddington, seorang pengarang buku In Search of the Healing Energy, mengemukakan ciri tenaga dalam sebagai berikut:

 • Mampu menyembuhkan
 • Menembus apa saja
 • Menyertai sinar matahari
 • Mempunyai sifat yang mirip dengan energi lain, tapi merupakan daya lain bagi dirinya sendiri.
 • Bermuatan dan dapat dipantulkan oleh cermin
 • Dikeluarkan oleh tubuh manusia dan dapat dikesan, khasnya dengan hujung jari atau mata
 • Dapat dialirkan melalui media tertentu, seperti besi dan benang sutera.
 • Dapat disimpan dalam benda mati seperti air dan batu
 • Beradaptasi dalam perubahan cuaca
 • Dapat dikendalikan oleh fikiran
 • Mampu mempengaruhi secara jarak jauh dan menghasilkan berbagai fenomena paranormal
 • Dapat digunakan untuk tujuan yang baik atau buruk

 

Selain itu menurut beberapa guru besar perguruan tenaga dalam di Indonesia dan Malaysia, tenaga dalam dapat digunakan untuk :

 • Pertahanan diri
 • Meningkatkan kesihatan
 • Rawatan alternatif diri sendiri dan orang lain
 • Meditasi
 • Mengesan kekuatan (getaran) jarak dekat dan jauh.
 • Mengirim kekuatan (Transfer Power) jarak dekat dan jauh
 • Membuat diri kebal akan pukulan dan senjata tajam
 • Pemecahan benda-benda keras
 • Menyerang dan bertahan dengan menggunakan tenaga dalam
 • dan bermacam lagi

 

Ilmu Pernafasan

Pelbagai kaedah untuk mengaktifkan tenaga dalam iaitu melalui latihan Jurus, Pernafasan, Zikir, Meditasi. Kaedah yang paling biasa digunakan oleh perguruan tenaga dalam ialah dengan kaedah pernafasan. Ilmu pernafasan memiliki pengaruh luar biasa terhadap kesihatan. Dengan mengolah pernafasan secara tepat dan rutin maka berbagai macam penyakit dapat diubati dengan sangat cepat.

 

Buang segala aura negatif dan masalah

Ilmu Daya Sejati Insani adalah gabungan daripada berbagai aliran Perguruan dan berbagai kaedah, tanpa mengubah akidah atau pegangan sesuatu Agama atau adat sesuatu kaum ditambah pula dengan pola latihan yang mudah tanpa berhubung dengan sesuatu Agama, adat resam sesuatu kaum malah tanpa mengunakan kuasa Jin, Khodam kafir, Syaitan, Azimat atau lain-lain bantuan. Insya-Allah akan terbuka ‘RAHSIA’ untuk memiliki keilmuan ’KESEJATIAN DIRI’ yang ‘MULTI-FUNGSI’ di mana selama, ia sangat di ‘RAHSIA’ kerana sifat keilmuan ini sendiri sangat di rahsiakan.

 

Beladiri, Konsultasi, Spiritual, Dan Penyembuhan

Dalam ilmu beladiri, ia dirancang khusus dan sangat mudah di pelajari oleh sesiapapun sama ada orang dewasa, kanan-kanak, wanita malah bagi mereka cacat anggota sekalipun masih boleh memiliki keilmuan ini. Secara tak langsung dapat keilmuan ini menambah rasa keimanan kita kepada Allah S.w.t, ibadat kita dapat di nilai tambah dari masa ke semasa dan seterusnya dapat meningkatkan kepercayaan pada diri sendiri.

Kelebihan Ilmu Tenaga Dalam


KESIHATAN:
☑Membersihkan dan mengaktifkan cakra
☑Membesarkan dan mencantikkan Aura diri
☑Mengurangkan stress
☑Tidak mudah jatuh sakit. Sistem imun tubuh menjadi lebih kuat
☑Dijauhkan dari segala macam penyakit dan gangguan fisik maupun jiwa
☑Merawat diri dan orang lain
☑Menyembuhkan penyakit medis dan non medis
☑Memanjangkan umur sel dan menghaluskan kulit (awet muda)
☑Memberikan lebih banyak energi serta meningkatkan getaran tubuh
☑Membantu proses kundalini
☑Melindungi dari energi negatif.

REZEKI MELIMPAH:
☑Mengundang kedatangan rezeki berlimpah dari segala arah dan sumber yang tidak disangka-sangka
☑Rezeki tidak putus dan datang saat diperlukan
☑Memperbaiki kebocoran wang
☑Rezeki lebih berkah dan mencukupi walaupun sedikit
☑Memudahkan urusan kenaikan pangkat ditempat kerja jika berkelayakan
☑Melancar dan memudahkan urusan pekerjaan dan perniagaan
☑Menarik ramai pelanggan dan prospek
☑Mendapat bantuan dan kemudahan perniagaan
☑Menghindarkan perbuatan khianat pada perniagaan
☑Menghindar risiko kerugian dalam perniagaan
☑Meneutralkan energi negatif yang boleh membawa kepada kemunduran perniagaan
☑Pelanggan mudah bayar hutang
☑ “Repeat Sales” – pelanggan suka berurusan dan akan datang berurusan lagi
☑Sentiasa mendapat idea baru dan peluang mengembangkan perniagaan

HUBUNGAN MANUSIA:
☑Memancarkan daya tarikan
☑Tampil lebih menarik dan memikat setiap saat
☑Lebih disayangi oleh semua orang
☑Memudah mendatangkan jodoh
☑Melancarkan hubungan diantara pasangan, keluarga dan masyarakat
☑Meningkatkan rasa cinta diantara pasangan
☑Melembutkan hati orang yang keras
☑Meneutralkan perasaan negatif orang lain terhadap diri anda
☑Meraih simpati dan kepercayaan umum
☑Mudah bergaul dan diterima masyarakat
☑Muncul perasaan yakin diri dan berani dalam diri

PERLINDUNGAN:
☑Diri menjadi peka dan mampu menghindar kemalangan
☑Menghindar dari perkara yang boleh mendatangkan kecederaan
☑Mengurangkan sifat kecuaian dalam diri
☑Menghindar perbuatan negatif pihak lain yang mungkin boleh mendatangkan kerugian pada diri dan perniagaan
☑Perlindungan dari energi negatif

Manfaat lain:

 • – Menambahkan kecerdasan fizikal, mental, emosi dan rohani.
 • – Meningkatkan kewibawaan diri, memancarkan aura pesona.
 • Meningkatkan kecerdasan minda, mudah hafal, kuat ingatan.
 • Membenteng diri dan orang lain dari semua bentuk gangguan.
 • Merawat pelbagai jenis penyakit zahir dan bathin dengan hanya sentuhan tangan dan air kosong sahaja, tanpa jampi serapah. Termasuk juga rawatan jarak jauh.
 • Meraih pelbagai ilham untuk pelbagai urusan dalam kehidupan.
 • Membangkitkan semangat dan jati diri ke tahap yang tinggi sehingga beribawa dn disegani.
 • Mempengaruhi orang lain, kata-kata didengar orang, buah fikiran diterima orang.
 • Dapat mengisi energi kepada sesiapa sahaja untuk tujuan rawatan.
 • Mengaktifkan indera ke-6, gerak hati lebih peka.
 • Menambahkan kekuatan fizikal, tahan dari serangan penyakit.
 • Energi akan bertindak secara automatik ketika terdesak, walaupun anda dalam keadaan tertidur.
 • Dan banyak lagi manfaat dan kegunaannya untuk anda seharian yang tidak dapat dinyatakan di sini….sekali lagi dinyatakan bahawa kegunaannya tidak terhad untuk perkara di atas sahaja..terpulang kepada hajat anda. Di atas hanyalah sekadar contoh yang dapat dikongsi bersama. Mudah-mudahan ia dapat mengubah kehidupan anda ke arah yang lebih baik dari sebelumnnya…InsyaAllah ..Amin.

Soal Jawab Mengenai Tenaga Dalam


 

1) Apakah makna ilmu ini ada kaitan dengan ilmu hitam atau perkara –perkara yang boleh mensyirikkan ALLAH?

Tenaga dalam yang kita jana dan bangkitkan bersumber dari kekuatan yang ALLAH kurnia. Tiada sebarang amalan yang pelik atau sebarang zikir yang berat dan amalan yang berat. Ia hanyalah pembangkitan tenaga dalam melalui transfer energi pembuka atau pembangkitdari Tendai Master kepada murid. Maka murid menerima pembukaan ilmu dan dibangkitkan tenaganya yang terpendam selama ini.

2) Apakah latihannya berat kerana kebiasaannya tidak mempunyai masa yang cukup untuk berlatih dan tidak dapat meluangkan masa…?

Latihan Tendai adalah yang termudah dalam ilmu tenaga dalam. Ia adalah himpunan dan ringkasan daripada ilmu – ilmu metafizik yang bertebaran di seluruh pelusuk nusantara, termasuklah juga dari Negara barat. Latihannya hanyalah 15 minit sahaja sekali latihan. Latihannya hanya melibatkan olahan pernafasan. Tarik nafas tahan nafas dan hembus nafas. Tiada sebarang ayat yang terpaksa dihafal panjang-panjang atau susah.

3) Adakah selepas pengisian ilmu ini terus boleh digunakan? Adakah kesannya dapat dirasakan bahawa Energi itu telah ditransferkan?

Selepas pengisian dalam 20 minit, ilmu ini terus boleh digunakan. Kaedah penggunaannya akan dijelas dalam diklat panduan Aplikasi Tendai yang akan disertakan untuk Ahli baru. Setelah pengisian anda akan dapat merasa samada terasa haba di telapak tangan , terasa semut-semut, kebas-kebas atau terasa mencucuk di hujung jari. Namun kesan ini berlainan pada setiap orang.

4) Adakah ilmu ini kekal selamanya?

Keilmuan yang telah diisi tidak hilang sampai bila-bila. Sepanjang hayat. Tiada sebarang pantang larang yang tidak boleh dilakukan. Sekiranya anda meninggalkan solat atau melakukan dosa , itu adalah tanggungjawab anda sendiri, dan ia adalah urusan anda dengan Tuhan. Namun demikian sekiranya ingin mendapat keberhasilan ilmu ini dengan lebih baik,meninggalkan segala perkara yang dilarang agama adalah yang terbaik.

5) Adakah ilmu ini boleh dikuasai oleh semua orang ?

Sekali lagi diingatkan disini bahawa sesiapa sahaja boleh menguasai ilmu ini dan memperolehi hasilnya seperti yang diinginkan. Tidak mengira jenis apa sekalipun orang itu. Boleh dikuasai oleh semua bangsa dan agama.

6) Bolehkah saya belajar ilmu lain atau bolehkah ia serasi dengan ilmu yang pernah saya tuntut?

Boleh belajar ilmu lain dan tidak ada sebarang efek negative dengan mana-mana ilmu yang telah dipelajari dan tidak Berjaya. Insya ALLAH boleh dibangkitkan semula dengan jaya. Namun segala ilmu hitam atau ilmu yang berunsur negative akan tertolak atau terkeluar secara automatik, tanpa meninggalkan sebarang kesan buruk.

7) Apakah ilmu ini boleh untuk apa jua hajat?

Ya, ilmu ini boleh digunakan untuk apa jua hajat anda. Penggunaannya tidak terhad. Cara penggunaannya amatlah mudah. Cuma niatkan didalam hati, maksudnya doa dalam hati minta apa yang kita inginkan. Kemudian tenangkan diri, rasakan getaran ,semut –semut atau haba pada telapak tangan. Selepas itu selesai , itu sahaja. Ilmu ini tidak mendatangkan sebarang mudarat atau kesan negative mahupun kesan yang buruk kepada penuntutnya. Insya ALLAH.

8) Perlukah latihan untuk ilmu ini ? Sampai bila berlatih?

Latihan diperlukan untuk menstabilkan energy atau tenaga dalam badan yang telah diisi . ia diperlukan kerana anda telah menerima sesuatu yang baru dalam badan anda.Jadi ia perlu diserasikan dan diselaraskan mengikut kapasiti yang perlu anda tampung. Sekiranya tiada latihan tersebut, energy tidak dapat serasi dengan anda. Namun ia tetap ada dan boleh digunakan tetapi anda terasa badan anda kurang enak dan kurang selesa. Latihannya memerlukan 3 minggu untuk peringkat dasar. Ataupun bersamaan 21 hari. Ia bukanlah wajib dilakukan berturut-turut setiap hari. Apa yang penting ialah habiskan latihan selama 21 hari.

9) Adakah sukar untuk menggunakannya, bagaimana sekiranya saya ada sebarang masalah?

Selepas pengisian selama 20 minit, olahan pernafasan. Anda terus boleh menggunakan ilmu ini untuk apa saja. Segala jenis kegunaan dan panduan akan dijelaskan dengan terperinci dan mudah difahami akan disertakan. Sebarang masalah anda boleh terus menghubungi Ustaz Ismail

10) Bilakah saya boleh belajar peringkat tertinggi?

Anda boleh terus belajar peringkat tertinggi. Ia lebih menjimatkan kerana kami memberi harga diskaun untuk peringkat dasar & master sekaligus.

Anda inginkan ilmu yang dikehendaki atau sukar untuk membuat keputusan mana satu yang sesuai?


Sekiranya ada persoalan, hubungi terus Ustaz Ismail di 01132363113 atau 0134876166

Pusat Rawatan Uswatun Hasanah juga ada menyediakan kursus untuk dipelajari yang sepenuhnya mematuhi syariat Islam.

Anda boleh belajar jarak dekat iaitu bersemuka dengan Ustaz Ismail atau anda juga boleh belajar secara jarak jauh.

Pengisian untuk jarak jauh dan jarak dekat sama sahaja cuma bergantung kepada pakej kursus yang anda ambil

Kami sangat berdedikasi dan memastikan semua pelajar akan mendapat ilmu sepenuhnya dan diijazahkan agar memiliki ilmu tersebut secara kekal


Daftar Kursus Anda Segera dan Dijamin Keberkesanannya dan Kekal Selamanya pada Harga yang Amat Rendah


Untuk mengikuti kursus , sila buat bayaran penuh mengikut kursus dan pakej yang dikehendaki.

Untuk Kursus hadir diri, pembayaran hendaklah dibuat sebelum hadir kursus.

Untuk kursus jarak jauh, pesanan akan dikirim melalui pos express pada keesokkan harinya setelah pengesahan terima bayaran.

Sila buat bayaran secara on-line atau Cash Deposit atau ATM transfer kepada:

logo-maybank

ISMAIL BIN MOHAMAD
NO AKAUN MAYBANK :
161051378946

cimb_logo1
ISMAIL BIN MOHAMAD
NO AKAUN CIMB:
1007-0003149-20-2


Kemudian SMS / Whatsapp butiran seperti berikut:
1) Nama Penuh
2) Alamat Lengkap
3) No Telepon
4) Jumlah Pembayaran , Masa, Tempat
5) Tujuan Pembayaran Dan Pakej Yang Dikehendaki

Hantar SMS / Whatsapp kepada 01132363113

2 comments:

 1. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better. https://lh5.googleusercontent.com/-_NHYkuf5bZg/T2WEjOhTIxI/AAAAAAAACcg/76qRE27R_ig/s36/30.gif

  ReplyDelete
 2. I like your approach on the topic. Your article is as interesting as your previous writings. Keep up the good work, thanks a lot.

  ReplyDelete

(Setiap Hari 8.00 pagi - 12.00 malam)
No. 33, Kampung Gersik, 93050, Kuching, Sarawak.